hits
En aldri så liten reiseblogg for alle kjente og ukjente som måtte ønske å følge meg på mitt eventyr i Sør-Amerika!

Cusco

 • Publisert: 12.01.2019, 03:32
 • Kategori: Blogg
 • Onsdag ettermiddag landet jeg i Cusco, etter 5 dager i Lima. 5 dager var egentlig akkurat passe tid i Lima for min del, ettersom byen egentlig er som storbyer flest, og fort kan bli litt kjedelig. Cusco derimot, er en av de nydeligste byene jeg noengang har besøkt! Første dagen var jeg temmelig redusert på grunn av høydesyke, og jeg har absolutt lært av egen feil; man bør ikke stige fra 0 til 3500 moh på én dag! Det første døgnet var preget av hodepine, kvalme, svimmelhet og utmattelse. Derfor tilbragte jeg kun dagen på hostellet, for å la kroppen akklimatisere og venne seg til høyden. Heldigvis kom det seg litt etterhvert, til tross for at hodepinen fortsatt kommer og går, og det ikke skal mye til før jeg blir andpusten og sliten. 

  Selv om jeg ikke fikk sett så mye annet enn taxituren fra flyplassen den første dagen, hadde jeg en følelse på meg at jeg kom til å like denne byen. Og det hadde jeg helt rett i! I går dro jeg ut for å utforske byen sammen med de jeg deler rom med her på hostellet, og jeg har virkelig forelsket meg i den! Cusco viser etter min mening Peru fra sin absolutt beste side. Det er noe utrolig sjarmerende med den autentiske og gammeldagse atmosfæren, de fargerike smågatene og de fantastiske prehispaniske områdene og bygningene som er bevart fra inka-tiden. Dette er definitivt en by jeg mer enn gjerne vil besøke igjen. På søndag skal jeg på en 2-dagers tur til Machu Picchu og Sacred Valley. Jeg gleder meg, og håper bare på at været ikke blir alt for dårlig. 

  I kveld har jeg hatt middag på en restaurant med utsikt over hele byen. Jeg prøvde meg på litt tradisjonell mat - ceviche og pisco sour. Maten kan diskuteres, men utsikten var i det minste nydelig - til tross for at det er ganske kaldt og overskyet. 

  DCIM\100GOPRO\G0020249.

  Med andre ord har jeg det veldig fint her i Cusco - det er virkelig en by som kan ta pusten fra en, (bokstavelig talt)!! 

  2 kommentarer

  Ingrid Gautestad Anfindsen

  12.01.2019 kl.10:20

  Så veldig kult håper du koser deg

  Odrun

  12.01.2019 kl.21:39

  Kjøp deg cocadrops...og sug på dem..eller Coca te

  Noen har også nytte av Ibux...

  Pass på å drikke mye..Dette har du kanskje funnet ut av...:-) Vi brukte det i sommer og det hjalp jo oss...Men det viktigste er "despacito"

  Flott å høre fra deg!

  ¡Te deseo suerte y feliz estadía!( ha etgodt opphold fortsatt!

  Odrun

  Skriv en ny kommentar